MÉzes-chilis zöldborsókrémleves

Receptbeküldő: Hajdu Gabriella

Hozzávalók

400 g Bonduelle Zsenge zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. méz
1 db chili paprika

bors
fél citrom leve
vaj
csirke alaplé
10 dkg trappista sajt

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megpároljuk, hozzárakjuk a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a chili paprikát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a csirke alaplével annyira, hogy ellepje. Hozzáadjuk a mézet és pár percig főzzük. Összeturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk, a citrom levével ízesítjük.

A sajtchipshez a sajtot lereszeljük. Összekeverjük két gerezd zúzott fokhagymával. Sütőlapja vékonyan kiterítjük és kb. 10 perc alatt lassú tűzön ropogósra sütjük.