Mexikói paradicsomleves kukoricás sajtgolyókkal

Receptbeküldő: Székely-Takács Ágnes

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:


a leveshez:


4 db közepes paradicsom

1 db hegyes-erős paprika

1 db közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1/2 evőkanál Erős Pista

1 evőkanál sűrített paradicsom

1 evőkanál olaj

1 liter víz




a levesbetéthez:


1 doboz Bonduelle Gold Chili

200 g krémfehér sajt

2 db kukoricalisztes tortillalap

kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:


1. A konzervet lecsepegtetjük.



2. A 4 db paradicsomot megmossuk, megtöröljük és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10 percig sütjük.


3. Míg a paradicsom sül, elkészítjük a levesbetét egyik részét.



A krémfehér sajtot összekeverjük 8 dkg chilis kukoricával.

A kapott masszából golyókat formázunk, amiket megforgatunk a maradék kukoricában.

Erre majd csak tálaláskor lesz szükség, így addig beteszzük a hűtőbe.



Ebből a mennyiségből 10 db golyó lesz.


4. A megsült paradicsomok héját eltávolítjuk és egy turmixba vagy darálóba tesszük.

Hozzáadjuk a kockára vágott hegyes-erős paprikát.


5. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymátkat és az egészet egy kicsit megpirítjuk.

Hozzáöntjük a paradicsomhoz.

Az egészet pürésítjük.


6. A paradicsomos keveréket a vízzel együtt egy fazékba öntjük. Beletesszük az Erős Pistát, a paradicsompürét és a sót.

Megkeverjük, majd közepes lángon főzzük, míg felforr. Ekkor lezárjuk.


7. Mindeközben elkészítjük a levesbetét másik felét.

A tortillákat hosszú, vékony csíkokra vágjuk.

Kisebb serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy éppencsak ellepje az alját.

Ha az olaj forró, beleteszzük a tésztacsíkokat. 5-6 másodperc után megfordítjuk,és már szedhetjük ki, papírtörlővel bélelet tányérra.

Gyorsnak kell lenni, mert hamar megég! Igaz, sötétbarnán sem lesz keserű, de azért világosbarnán szebb!



8. Tálalásnál a tányérokba szűrjük a levest. Beleteszünk 3-4 db golyót és pár csík ropogós tortillát.



Fontos, hogy a levesbetétet csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük bele, mert a tészta szétázik!