Mexikói leves tortillában tálalva

Receptbeküldő: Arany Sebastian

Hozzávalók

4 főre
50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1-2 db paradicsom
1 konzerv Bonduelle csemegekukorica
1 konzerv vörösbab
1 konzerv fehérbab (paradicsom szószban)
Só (ízlés szerint)
Bors (ízlés szerint)
Oregánó (ízlés szerint)
Örölt kömény (ízlés szerint)
2 evőkanál s.paradicsom
Őrölt Chilli (ízlés szerint)
Jalapeno paprika (üveges, ízlés szerint)
1 Lime
2 db leveskocka
3-4 liter víz (függ az alapanyagok mennyiségétől
Reszelt sajt

Tortilla tányérhoz:
Napraforgó olaj
Egy kis főző edény (tortilla tányér mérethez szabott)

Elkészítés

Elhoztam nektek a világ egyik legfinomabb hanem a legfinomabb levesét! Fogyasszátok egésszséggel!

Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük. (Kivéve a lime-ot)
Semmit nem dinsztelünk csak főzünk.
Hagymát, paradicsomomt apróra szeljük, húst kockára vágjuk, Jalapeno paprikát apróra szeljük. Mikor minden hozzávalót beletettünk az edénybe felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Majd alágyújtunk és főzzük. Mikor a hús megfőtt a Lime levét hozzáadjuk a leveshez. Közben alágyújtunk az olajnak amiben a Tortilla tányért készítjük. Az elkészítése nagyon egyszerű. Felforrósítjuk az olajat és ekkor a tortillát az edény szélére fektetjük. Majd merőkanállal próbáljuk meg úgy az edénybe nyomni hogy a tortilla leves formájú legyen. Mikor megsültek a tortillák egy tányárba helyezzük őket és ezután lehet a levest tálalni. Sajttal megszórjuk. Jó étvágyat hozzá!