Mexikói kukoricaleves

Receptbeküldő: Putóczki Gáborné

Hozzávalók

4-5 db burgonya
1 csokor sárgarépa
1 csokor fehérrépa (petrezselyem)
1 fej vöröshagyma
1,5 liter csont alaplé, vagy víz

csili paprika
bors
ételízesítő

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a burgonyát kockára a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát egészben hagyjuk, esetleg ketté vágjuk, majd egy fazékban kb másfél liter vízben, vagy csont alaplében puhára főzzük a zöldségeket, ha csont alaplével öntöttük fel, csak a legvégén igényel utána ízesítést, ha vízzel, akkor sóval borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Miután minden megfőtt adjuk hozzá ízlés szerinti apróra vágott csili paprikát, esetleg Erős Pistát, illetve a levével együtt öntsük hozzá a kukoricát, forraljuk össze és azonnal tálalhatjuk. Tejszín hozzáadásával tovább fokozhatjuk az élvezeteket, de nálam ezúttal csak olyan kis mindenmentes leveske lett. Nem bántuk meg!