mexikói húsgombóc leves

Receptbeküldő: Kárpátiné Brigitta

Hozzávalók

1. Melegítsünk olajat,adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és keverjük bele a sárgarépát főzzük puhára, körülbelül 5 percig, öntsük bele forró vizet és paradicsomszószt, Bonduelle Bon Menu mexicanát, zöldborsót, só, bors, petrezselyem, forraljuk fel és csökkentsük a hőfokot.
2. Készítse elő közben a húsgombócot. Keverjük össze a húst a rizzsel, adjunk hozzá petrezselymet, sót és borsot. Keverjük össze a nyers tojással, majd alakítsunk kicsi gombócokat.
3. Tegyük bele a húsgombócokat a fortyogó levesbe egyesével. Fedjük le és hagyjuk főni fél órát. Fűszerezzük csipet oregánóval, megszórjuk sóval, borssal és egy csipet cayenne borssal ízlés szerint.
Tálaláskor díszítsük apróra vágott friss petrezselymet.

Elkészítés

1 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
2 liter viz
1/2 csésze paradicsomszósz
1 nagy sárgarépa, hámozott és szeletelt
Fél csésze nyers fehér rizs
0,5 kg sertés darált hús
1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
1 nyers tojás
Egy csipet cayenne-i bors
10 dkg fagyasztott Bonduelle zöldborsó
1 teáskanál szárított oregánó
Só és bors
koriander