MESÉS KŐLEVES

Receptbeküldő: Székely-Takács Ágnes

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:


1/2 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek mini

10 db arpó parázsburgonya

10 dkg paprikás kolbász vagy szalámi

10 dkg rizs

5 dkg zeller

1 csomag répagolyó

1 db hegyes-erős paprika

1 db vöröshagyma

1 evőkanál petrezselyem (friss vagy szárított)

1 evőkanál pirospaprika

1 evőkanál zsiradék

1,2 liter víz

só, bors

Elkészítés

Előirat: A "mesés" jelző nem költői túlzás. A "Kőleves" egy magyar népmese, melyet végigkövetve maga az étel is könnyen elkészíthető.

ELKÉSZÍTÉS:


1. A hagymát, a kolbászt, a zellert, a helyes-erős paprikát felkockázzuk.

A burgonyákat meghámozzuk.


2. Egy lábasban kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát a hússal.

Amikor kezdenek barnulni, hozzátesszük a zellert, a hegyes-erős paprikát, a répagolyót, a meghámozott burgonyát és a rizst.

3 percig együtt pároljuk őket, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a petrezselymet.


3. Felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

20 percig , közepes lángon, főzzük.

Ekkor beletesszük a mini gombafejeket és további 2 percig rotyogtatjuk.


Ezzel el is készült a kőleves!