Mentás zöldborsó krémleves-Túrógombóccal-bacon morzsával

Receptbeküldő: Nagy Balázs

Hozzávalók

20 gramm vaj
400 gramm Bonduelle Précuit Vapeur Zöldborsó

Őrölt fehér bors
6 dl zöldség alaplé vagy víz
3 dl tejszín
80 gramm bacon szalonna
2 tojás
250 gramm túró
2 evőkanál búzadara
1 teáskanál cukor
8 nagyobb menta levél + díszítés

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és a fagyasztott zöldborsót megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük alaplével és tejszínnel, valamint hozzáadjuk az apróppbra vágott mentaleveleket. Felforraljuk és kb. 4-5percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd egy finom szűrőn átpaszírozzuk. Melegen tartjuk tálalásig.
A bacon szalonnát ropogósra sütjük és késsel apróra vágjuk.
A túrógombóchoz a túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk az áttört túrót és a búzadarát. A fehérjéből nagy csipet sóval laza habot verünk. Hozzákeverjük a túrós masszához. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk és enyhén lobogó, sós vízben kifőzzük.
Tálalásnál a tányérra helyezünk két gombócot, körbeöntjük levessel és megszórjuk bacon morzsával. Mentalevéllel díszítjük.