MennyEi borsokrém leves baconnel&saJtchipSsel

Receptbeküldő: Lukacsné Somogyi Nikolett

Hozzávalók

1 csokor újhagyma vagy 1 póréhagyma
60 dkg zsenge zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1 marék mentalevél
1 nagy csipet só
frissen őrölt bors
1 csipet chilipehely
8 dl zöldség,- vagy csirkealaplé
3 dl tejszín

15 dkg bacon csíkozva
5-6 dkg reszelt parmezán/ vagy pannónia sajt

Elkészítés

A bacont egy teflon lábasban megpirítottam, majd egy tálba kiszedtem konyhai törlőre.A megmaradt kevéske zsíron megdinszteltem a felkarikázott újhagymát, majd rádobtam a borsót. Sóztam, borsoztam, megszórtam egy kis chilivel és felengedtem az alaplével. Felforrást követően 3 percig főztem, majd hozzáadtam a felaprított petrezselymet és mentaleveleket. Botmixerrel összeturmixoltam. Felöntöttem a tejszínnel és egyet forraltam rajta. A feltétet úgy készítettem, hogy a sajtot finom lyukú reszelőn lereszeltem egy felforrósított teflonserpenyőbe kis halmokat raktam belőle és kevés chilipehellyel ízesítettem, színeztem meg őket. Mikor összeolvadt annyira, hogy megemelhessem egy spatulával, tányérra szedtem őket hűlni, szilárdulni.