MEDVEHAGYMÁS ZÖLDSÉGLEVES HALGOMBÓCCAL

Receptbeküldő: Kovács Ágnes

Hozzávalók

1 cs. Bonduelle Spring mix
1 közepes fej hagyma
2 ek. olaj
4 ek. szárított medvehagyma
2 kk. kurkuma
1 ek. borsikafű
1 ek. metélőhagyma
1 csapott ek. liszt

frissen őrölt fekete bors
2 dl tejföl
1-2 ek citromlé
A halgombóchoz:
2 szelet tengeri halfilé
1 tojás
5 ek. zsemlemorzsa

bors
1 cs. friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Először elkészítem a halgombócot. A halszeleteket apróra vágom, egy tálba teszem, rászórom a zsemlemorzsát, hozzáadom a tojást, sózom, borsozom és belekeverem az aprított, friss petrezselyemzöldet. Az egészet összegyúrom, ha lágy, szórok még bele kevés morzsát, majd gombócokat formálok belőle.
A hagymát kockára vágva világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a zöldségkeveréket, úgy ahogy van fagyosan, rászórom a szárított medvehagymát. Az egészet átforgatom, amíg kienged a zöldség, majd megszórom kevés liszttel, hogy legyen a levesnek "teste", ezután felöntöm kb. másfél liter vízzel. Fűszerezem sóval, frissen őrölt borssal, kurkumával, borsikafűvel és metélőhagymával. Amikor felforrt a leves, rögtön belerakom a halgombócokat, mert az is és a zöldségek is hamar megfőnek. A tejfölt kikeverem egy tálban, szedek rá a levesből, majd visszaöntöm, összeforralom. Végül citromlével ízesítem, ízlés szerint, mi savanykásan szeretjük. Nagyon finom, gyors leves, a halgombóc készítéssel együtt fél óra alatt készen van.