Magyaros sütőtök krémleves

Receptbeküldő: Galgóczi Csilla

Hozzávalók

4 db burgonya
1 db bébirépa konzerv
2db vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 db leveskocka
só,bors,pirospaprika
majoranna
250 g sült sütőtök
100 g kolbász
tejföl

Elkészítés

A sütőtököt,kimagozzuk,daraboljuk,majd puhára sütjük.
A hagymákat kevés olajon megpirítjuk,majd a répáról leöntött levet félrerakjuk, a répákat hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább.
Ezután megszórjuk piros paprikával,felöntjük vízzel és a répa levével,majd hozzáadjuk a pucolt,darabolt krumplikat is,fűszerezzük majd puhára főzzük a zöldségeket.
Ha megpuhult a zöldség hozzáadjuk a megsült sütőtököt és botmixerrel pépesítjük a levest.
Megkóstoljuk és ha kell utána fűszerezünk.
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk.
A levest tejföllel, pirított kolbászkarikákkal, felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.