Magyaros karalábéleves

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

(4 főre)
200 g Bonduelle bébirépa konzerv
250 g karalábé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kk. őrölt kömény
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint ételízesítő
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Ez a leves egy egyszerű, ám annál finomabb étel. Zsenge karalábéból elkészítve fenséges levest tudunk a család asztalára tenni.
A hozzávalókat megtisztítjuk. A karalábét kisebb szeletekre vágjuk, a hagymákat apróra.
Olajat vagy zsírt hevítünk és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát Átkeverjük, jöhet a fokhagyma, majd az összevágott karalábé, sárgarépa, kicsit dinszteljük. Megszórjuk liszttel, majd fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá ételízesítőt, köményt és felöntjük annyi vízzel, hogy levesünk legyen. Készre főzzük.
Mikor levesünk elkészült megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Aki habarva szereti, készítse el úgy. Aki szereti egy kicsit csípősen tegyen bele hegyes erős paprikát vagy pedig darált erős paprikából egy keveset. Nagyon finom leves varázsolható a fenti elkészítés szerint. Elkészítését szívesen ajánlom mindenkinek!