Macskajaj leves tejfölzselé korongokkal és bacon chipsszel

Receptbeküldő: Fónyad Judit

Hozzávalók

1 Bonduelle üveges csemegeuborka, 3-6 cm
3 db közepes krumpli
2 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 liter víz
1 kis pohár tejföl
2 szelet bacon
Zselatin
2 db babérlevél
1 tk apróra vágott friss gyömbér
Kókuszolaj

Bors
Őrölt chili
Pár db petrezselyem levél

Elkészítés

Az apróra vágott vörös- és fokhagymát kókuszolajon megdinsztelem, hozzáadok 1,5 liter vizet és beleteszem a karikára vágott sárgarépát, a felkockázott krumplit és a lecsöpögtetett, karikára vágott ecetes uborkát. Sóval, borssal, őrölt chilivel, babérlevéllel ízesítem, hozzáadom az apróra vágott friss gyömbért és puhára főzöm. Belekeverek egy fél pohár tejfölt.

A tejfölzselé korongokhoz 1 dl langyos vízbe belekeverek 2 evőkanál tejfölt és 3 teáskanál zselatint. Forrásig melegítem, majd lehűtöm. Amikor megdermedt, apró korongokat szaggatok belőle.

A bacon chipshez 2 szelet bacont keresztben kettévágva egy tepsibe helyezett zsírpapíron egymás mellé fektetek. Egy másik zsírpapírral letakarom, és egy kisebb tepsit vagy más edényt helyezek rá, hogy lenyomja a chipszeket és szép laposak maradjanak. Közepes hőmérsékleten kb. 15 percig sütöm.

Tálaláskor a levest tejfölzselé korongokkal, bacon chipsszel és petrezselyem levéllel díszítem. Állítólag másnaposság ellen is jó! ;)