Legényfogó leves

Receptbeküldő: Englerth Nóra

Hozzávalók

40 dkg csirkemell
40dgk csirkemáj
1 fej hagyma
50dkg gomba
1 Bonduelle zöldborsó konzerv
2 szál fehér és sárgarépa
3dl főzőtejszín
1ek mustár
1 citrom
tárkony, só,bors
olaj
főtt tojás a tálaláshoz

Elkészítés

A felkockázott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felkarikázott répákt, megizzasztjuk őket. Szintén megpirítjuk velük az apró csirkemellkockákat,majd a gonbaszeletkéket is, sózzuk,borsozzuk. 3 liter vízzel felöntjük, megvárjuk, hogy újra forrjon. Hozzáadjuk a konzerv borsót és a felkockázott csirkemájat, a tárkonyt és még 15 percig főzzük. A tejszínt a mustárral és egy merőkanál forró lével összekeverjük, lassan belecsurgatjuk, elkeverjük. Kóstolás után, ízlés szerint meget bele citromlé, só még.
Az elkészült levest főtt tojáskarikákkal tálaljuk.