Kukoricakrémleves

Receptbeküldő: Demény Viola

Hozzávalók

1 üveg kukorica,
1 fej vöröshagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
kb 1/2 liter alaplé
3 közepes krumpli
1-2 dl tejszín
olaj, só, bors, szerecsendió, chili
opcionálisan, kenyérkockával, parmezánnak, vagy akár sült szalonna kockával kínáljuk

Elkészítés

A vöröshagymát kockázás után olajon dinsztelem, amikor majdnem kész akkor teszem bele a fokhagymát. Hozzáadom az apróra vágott (pucolt) krumplit, felöntöm az alaplével, és majdnem készre főzöm. Figyelni kell az ízesítést, mert ugye az alaplének is van már íze. Szerecsendió, chili, (ha nincs gyerek)
Amikor a krumplinak már csak egy kicsi hiányzik, akkor teszem bele a kukoricát, de nem az egészet, mert 4-5 evőkanálnyit félreteszek levesbetétnek. Miután puhára főtt, akkor botmixerrel pürésítem. Mi nem szoktuk passzírozni, így "darabosabban" szeretjük. Ekkor öntöm fel a tejszínnel és teszem bele a félretett kukoricát és ízesítem, ha még szükséges.
Akinek nem elég a kukorica levesbetétnek, kenyérkockával, parmezánnal, vagy akár sült kolbásszal is eheti.