Kukorica krémleves kolbászchips

Receptbeküldő: Kovács Ágnes

Hozzávalók

1 csomag Bonduelle Morzsolt cemegekukorica
2 zöldségleveskocka
1 nagyobb fej hagyma
3 dkg vaj

bors
2 dl tejszín
12 szelet hajszálvékony vastag kolbász
chilipehely, ízlés szerint
kevés olaj

Elkészítés

A fagyasztott kukoricát puhára főzöm, annyi vízben ami ellepi. A hagymát vékony szeletekre vágva átfuttatom a vajon, sózom, majd azt is puhára párolom és összekeverem a kukoricával. A zöldségleveskockát megfőzöm 4 dl vízben, majd a hagymás kukoricát felengedve vele, leturmixolom. Átszűröm, hogy a kukorica héja kikerüljön belőle, ezután összeforralom a tejszínnel. Frissen őrölt fekete borssal ízesítem, ha kell még sózom picit. A nagyon vékony kolbász karikákat kevés olajon ropogósra sütöm, ezzel és chilipehellyel megszórva tálalom.