Korhelyleves

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

4 főre
50 dkg savanyú káposzta
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db sárga paprika
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
ízlés szerint só, őrölt bors, ételízesítő
1 evőkanál fűszerpaprika
1 szál zellerlevél
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 pár virsli

Elkészítés

Először is a káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, akkor egy kicsit átmossuk
A hozzávalókat megtisztítjuk. A répákat karikára vagy nagyobb darabokra vágjuk, a hagymákat, paprikát, paradicsomot pedig apróra.
Olajat hevítünk, majd rádobjuk az aprított vöröshagymát, átkeverjük, majd jöhet a fokhagyma, a darabolt paradicsom, paprika. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, teszünk rá egy kevés ételízesítőt, összekeverjük. Megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával, összekeverjük, öntünk rá egy kevés vizet. Most már rátehetjük a savanyú káposztát. Összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy levesünk legyen. Én szoktam beletenni egy kis darab füstölt húsos csontot, ha az nincs egy db fúst ízű kockát. Na és nem maradhat el egy darab erős paprika sem. Jöhet még bele egy szál zellerlevél is, elrontani nem fogja. Aki nem szereti, hagyja ki. A végén pedig tegyünk bele egy pár összekarikázott virslit. Aki szereti a levest habarja be, amikor
elkészült.
Jó étvágyat kívánok!