Kolozsvári borsóleves

Receptbeküldő: Németh Ágnes

Hozzávalók

50 dkg zöldborsó
10 dkg kolozsvári szalonna
1 vöröshagyma
5 dkg rizs
1 liter csirkehúsleves (kockából is készülhet)

frissen őrölt bors

5 dkg parmezán
1/2 cs petrezselyem

Elkészítés

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, a pörcöket kiszedjük, félretesszük, tálalásig letakarva melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát, hozzákeverjük a zöldborsót, további 1 percig pirítjuk, felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk. (sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós!)
Beleszórjuk a rizst, fedő alatt készre főzzük.
Tálalásnál bőven meghintjük parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel, közepére halmozunk a pirított kolozsvári szalonnából.