Kókusztejes zöldborsókrémleves

Receptbeküldő: Baloghné Kele Judit

Hozzávalók

Hozzávalók :
- 2 - 3 szál újhagyma
- 35 dkg mirelit zsenge zöldborsó
- 1 zöldségleveskocka
- 2 dl víz
- 3 dl kókusztej
- 1 lime reszelt héja + a leve
- pár levél citromfű
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- só bors - ízlés szerint
- pirított kókuszreszelék

Elkészítés

- A felkarikázott hagymát pirítsuk üvegesre az olajon, szórjuk hozzá a borsót, adjuk hozzá a leveskockát és öntsük fel vízzel. Főzzük addig amíg a borsó meg nem puhul.
- A citromfüvet aprítsuk fel szórjuk a levesbe és botmixer segítségével pürésítsük az egészet, közben adagoljuk hozzá a kókusztejet is.
- Forraljuk össze, ízesítsük sóval, borssal és reszeljük bele a lime héját, végül keverjük hozzá a vajat.
- Pirított kókuszreszelékkel kínáljuk.