Karfiolos krémleves pikáns virslivel, sült kelkáposzta levéllel

Receptbeküldő: Burcsa Annamária

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK (3 személyre):
1 db Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverés (mirelit)
50 g vaj
4 gerezd fokhagyma (20 g)
180 g vékony karikákra vágott virsli
200 ml főzőtejszín
500 ml húsleves alaplé
3 db kelkáposzta levél 100 g
só, bors
1 kávéskanál fűszerpaprika
25 ml olivaolaj

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:
Leves:
Egy megfelelő méretű fazékban a felforrósított vajon aranysárgára pirítottam a felaprózozz fokhagymát.
Hozzáadtam a mirelit karfiolos krémleves zöldségkeveréket (nem olvasztottam fel). Amikor a fazék tartalma újra sercegni kezdett, hozzáöntöttem a húsleves alaplét. Sóztam, borsoztam. Forrástól számított 8-10 percig főztem, majd az egészet egy botmixerrel totál simára turmixoltam.
Hozzáöntöttem a tejszínt, összekevrtem, majd egyszeri rottyanásig forraltam.
Pikáns virsli:
Kedvenc serpenyőmben felforrósítottam az olivaolajat. Hozzádobtam a kb. 3mm-es vastagságú karikékra szeletelt virslit, pirulásig sütöttem. Ekkor megszórtam a fűszerpaprikával. Néhányszor átkevertem, s lehúztam a tűzről.
Sült kelkáposzta levél:
Egy serpenyőt vékonyan megolajoztam, s el kezdtem melegíteni. Felforrósodás után rádobáltam a megtisztított, vastag erezetétől megszabadított kelkáposzta leveleket. Sóztam, borsoztam, mindkét felét enyhén barnára sütöttem. A serpenyőből kiszedtem, s egy tiszta ollóval vékony csíkokat vagdostam belőle. Ezeket a csíkokat használtam fel a tálalásnál.
Tálalás:
Az elkészült, mennyei karfiolos krémlevesünket a tányérokba mertem. Mindegyik közepébe óvatosan elhelyeztem a pikáns virsli harmadát, majd gazdagon megszórtam a sült kelkáposzta levelekkel.
Jó étvágyat kívánok!