Karfiolleves húsgombóccal

Receptbeküldő: Kalugyer Barnabásné

Hozzávalók

Egy kisebb fej karfiol,1 csomag Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék,1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,só, bors,tejföl,tej,pici liszt.Húsgombóchoz:30dkg darálthús,egy kicsi fej vöröshagyma,1 tojás szerecsendió,só

Elkészítés

A vajon megpároljuk a zöldségeket,erre kerül a hagyma,fokhagyma,só bors,és felöntjük csontlevessel, míg fő elkészítjük a húsgombócot.A húst összekeverjük sóval, borssal, reszelt hagymával,a tojással,szerecsendióval,és forrásban lévő vízben,nokedliszaggatóval,pici gombócokat készítek,majd leszűröm,és félre teszem.A zöldségek ha majdnem megfőttek, beleteszem a rózsáira szedett karfiolt,és puhára főzöm.A végén behabarom a tejföllel és liszttel.Húsgombóccal tálalom,és petrezsejemlevéllel díszítem.Jó étvágyat!