Kapros zúzaleves

Receptbeküldő: Kovács Ágnes

Hozzávalók

1/2 kg pulykazúza
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 petrezselyemgyökér
2 sárgarépa
1/2 zellergumó
1 paradicsom
2 dl tejföl
5 dkg liszt
20 dkg Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab
5 dkg vaj
1/2 mokkás kanál köménymag
1 kávés kanál majoránna

bors
1 cs. friss kapor

Elkészítés

A vajat felforrósítom, világosra pirítom benne a kockára vágott hagymát, hozzáteszem a zúzott fokhagymát is, picit azzal is pirítom. Beleteszem a darabolt zúzát, sózom, borsozom, rászórom a köménymagot és majoránnát.. Felengedem kevés vízzel, hozzáteszem a kockára vágott paradicsomot és lefedve addig párolom, amíg a zúza megpuhul. Amikor puha a zúza beleteszem a darabolt zöldségeket, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, azokkal is főzöm, majd amikor már a zöldségek is majdnem puhák jön hozzá a Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab és ismét kevés víz. Ekkor beleteszem az aprított, friss kaprot és addig főzöm, amíg a vajbab is puha lesz, de nem kell szétfőzni. A tejfölből és a lisztből habarást készítek, hőkiegyenlítéssel a leveshez öntöm, jól összeforralom.