Kapros-tejszínes bárányraguleves

Receptbeküldő: Szabó Veronika

Hozzávalók

40 dkg báránycomb
20 dkg vörös és fehérbab vegyesen
1 fej hagyma
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 fej karalábé
1/2 pici fej zeller
2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
3 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál kacsazsír
1 mokkáskanál őrölt kömény

bors
1,2 l víz

Elkészítés

A hagymát és fokhagymát apróra vágom és a kacsazsíron üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt és kissé megpirítom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítom, majd felöntöm 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.
Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a lecsepegtetett babot és így főzöm míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló, végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot és az egészet összeforralom.