Kakukkfüves cukkini krémleves

Receptbeküldő: Molnár Istvánné

Hozzávalók

2 db cukkini
kakukkfű
friss gyömbér
sárgarépa
tengeri só
1 evőkanál olívaolaj
fehér bors

Elkészítés

A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk, és héjastul lereszeljük.

Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és ráöntjük a lereszelt cukkinit, 2 db sárgarépát. Puhára dinszteljük, majd sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

Hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört, friss gyömbért (erős az íze, ezért kb. csak 1 cm-t), majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk, végül botmixerrel pépesítjük.

Száraz serpenyőben/sütőlapon megpirított cukkinikarikákkal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!