Joghurtos-kapros cukkinikrémleves

Receptbeküldő: Szabóné Hordós Dorina

Hozzávalók

Kb. 4 nagy tányér leveshez
Leveshez:
- 1 kg cukkini
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 szál répa vagy Bonduelle bébirépa, fagyasztott
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor kapor
- 1 db kispohár görög joghurt
- 1 db leveskocka
- só, bors ízlés szerint
- olaj
- 700 ml víz

Sajtchipshez:
- olaj
- sajt
- magkeverék

Opcionális (tálaláshoz): tökmagolaj, zsemlekocka, levesgyöngy

Elkészítés

A leves elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk. Az összes zöldséget a fazékba dobjuk és pár percig olajon kissé pirítjuk. Ezután felöntjük kb. 600 ml vízzel, de legalább annyival, hogy a zöldségeket elfedje. Beledobunk egy leveskockát, ízesítjük sóval és borssal ízlés szerint, illetve egy kevés kaporral is. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Az elpárolgott vizet főzés közben pótolhatjuk. Ha puhák a zöldségek, mehet a turmixolás! A turmixolás közben adjuk hozzá a kb. 2 evőkanál joghurtot és turmixoljuk bele azt is. Ezután még visszarakjuk a tűzre és felforraljuk, ha szükséges még ízesítjük sóval, borssal és kaporral is. Fogyaszthatjuk is! :)

A sajtchips elkészítése: Készíthetjük mikróban és sütőben, én mikróban készítettem. Egy olajjal vékonyan megkent sütőpapírra reszelt sajtot halmozunk, megszórjuk magokkal ízlés szerint. Én szezámmag, fekete szezámmag, lenmag és napraforgómag keverékét használtam. A kis halmokat mikróba tesszük és pár perc alatt megpirítjuk. A leves mellé kínáljuk.