HAGYMA CHIPSes Kukoricakrémleves chilivel

Receptbeküldő: Horváthné Major Hajnalka

Hozzávalók

20 g vaj
Bonduelle Gold csemegekukorica konzerv
1 kisebb vöröhagyma
2 gerezd fokhagyma
5 nagy csipet só
bors
400 ml főzőtejszín
húsleves alaplé
vöröshagyma chips
chili

Elkészítés

Olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegett kukoricát. Felengedjük a húsleves alaplével és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a kukorica megpuhul. Kevés kukoricát hagyunk a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pépesítjük. A tejszínt egy kevés forró lével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk és ha jól átforrósodott, elzárjuk.
Vöröshagyma chipssel és chilivel tálaljuk.