gYÖNGYBABLEVES GERSLIVEL

Receptbeküldő: Barakonyi Krisztina

Hozzávalók

Hozzávalók: 2 közepes burgonya, 1 szál paszternák, 1/4 cikk zellergumó, 1 doboz Bonduelle fehér bab konzerv, 1/2 csésze gersli, 2 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1/2 citrom leve, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fehér bors.

Elkészítés

A gerslit dupla mennyiségű sós vízben előfőzzük. Akkor jó, ha a vizet teljesen magába szívja. Leöblítjük és félre tesszük. A burgonyákat meghámozzuk és apróbb kockákra felvágjuk, a paszternákot és a zellert szintén meghámozzuk és felaprítjuk. A zöldségeket lábosba szórjuk, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beledobjuk a babérleveleket, a megreszelt fokhagyma gerezdeket, a gerslit, ízesítjük a levest sóval és borssal. Lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk, félidőben hozzáadjuk a babot is. Mikor megfőtt, a keményítőt elkeverjük a tejfölben és behabarjuk vele a levest. Citromlével és vágott petrezselyemmel ízesítjük majd forrón tálaljuk. Tökéletes téli leves.