Gyömbéres céklaleves kókuszjoghurttal

Receptbeküldő: Feketéné Lehoczki Zsuzsa

Hozzávalók

1ü Bonduelle ecetes cékla
2 evőkanál olívaolaj
1db póréhagyma szeletelve
fél zeller kockár vágva
30g friss gyömbér
1 liter víz
4 evőkanál kókuszjoghurt
fél evőkanál kapor

Elkészítés

Tegyük az olíva olajat egy nagyobb edénybe, és a póréhagymát, zellert valamint a gyömbért pirítsuk benne 15-20 percig. Ha már megpirultak a zöldségek, tegyük hozzá a céklát és a liter vizet, majd forraljuk össze. Ha felforrt, adjuk hozzá a kókuszjoghurtot, kaprot és botmixerrel pépesítsük simára. Visszatéve a tűzre még forraljuk 5 percig.
Én Kókuszjighurttal és kaporral díszítettem.