GULYÁSKRÉM LEVES PIRÍTOTT HÚSMORZSÁVAL

Receptbeküldő: Barakonyi Krisztina

Hozzávalók

1 csésze bébirépa, 1 szál fehérrépa, 1 nagy burgonya, 1/4 cikk zeller, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 szál zellerlevél, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1/2 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt fekete bors. Tálaláshoz: 10 dkg füstölt szűzpecsenye, pirított kenyérhasábok.

Elkészítés

Az összes zöldséget felkockázzuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk. Ízesítjük a keveréket a fűszerekkel és a sűrített paradicsommal. Felöntjük annyi vízzel ami egy ujjnyira ellepi, majd lefedve puhára pároljuk a leves alapot. Míg fő a leves, addig a füstölt szűzpecsenyét aprítógépben összezúzzuk és egy kevés olajon lesütjük. Amikor a levesalap készre főtt, botmixerrel pürésítjük, esetleg utána ízesítjük. Forrón tálaljuk a levest a vágott petrezselyemmel, a húsmorzsával és a megpirult kenyérhasábokkal.