Görögjoghurtos céklakrém leves

Receptbeküldő: Barakonyi Krisztina

Hozzávalók

1 üveg Bonduelle cékla, 1 kisebb nyers cékla, 1 nagyobb burgonya, 200 gr. görög joghurt, 1 kiskanál étkezési keményítő, ízlés szerint só, cukor, citromlé. Tálaláshoz: madársaláta és főtt fürjtojás.

Elkészítés

A céklát egy kisebb lábosba öntjük, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra felvágott burgonyát, és a frissen lereszelt céklát is. Felöntjük a zöldségeket annyi vízzel, ami egy kissé ellepi. Sóval, kevés cukorral és citromlével ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük az egészet. Mikor megpuhultak a a zöldségek, botmixerrel pürésítjük. A görög joghurtban elkeverjük a kiskanál étkezési keményítőt és a levest behabarjuk vele. felforraljuk. Tálaláskor madársalátával és főtt fürjtojással díszítve kínáljuk.