Gömbölyű frankfurti

Receptbeküldő: Székely-Takács Ágnes

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

2 csomag (=20 dkg) répagolyó
15 db apró parázsburgonya
300 g kelbimbó
3-4 db virsli
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsiradék
1,5 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzafinomliszt
1,3 l víz
só, bors, majoranna

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:

1. A zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát és kb. 1 percig együtt pirítjuk.

3. Beletesszük a répát és a burgonyát. Együtt pirítjuk 2-3 percig.

4. Beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát, majd felöntjük 1,3 l vízzel.
Sózzuk, borsozzuk.

5. 15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.

6. A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi lét, elkeverjük a liszttel, hozzátesszük a tejfölt.
A keveréket beleöntjük a levesbe, megkeverjük.
További 2 percig főzzük és kész!

7. Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit.
Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után öntse a levesbe.