gombás csirkeragu leves savanyú káposztával

Receptbeküldő: Rácz-Szabó Klára

Hozzávalók

15 dkg csirkemell darabok
1 közepes fej vöröshagyma
15 dkg savanyú káposzta
15 dkg Bonduelle Szeletelt gomba
1 erőspaprika
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
1-2 babérlevél
1ek pirospaprika, 2 ek. olaj
köménymag, petrezselyem
só, 1 füstölt kocka, kb. 2 l víz

Elkészítés

A vöröshagymát olajon megpirítom, a csirkemellet hozzárakva fehéredésig sütöm, a pirospaprikát rászórom, összekeverem. A gombát és a sav. káposztát beleteszem és átforgatom, a kockára vágott répát és zellert is beleforgatom. Felöntöm a vízzel, hozzáteszem még az erőspaprikát, a babért, köményt, sót, füstölt kockát. Felforralom, kb. 30 percig főzöm, tejföllel tálalom.