Gombás borjúhúsleves

Receptbeküldő: Bodnár Éva

Hozzávalók

60 dkg, 1,5 centiméteres kockákra vágott, csont nélküli borjúhús (marha- vagy sertéscomb is jó)
2 ek. kókuszzsír, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd félbevágott fokhagyma, 1,5 liter víz, 2 babérlevél
frissen őrölt szerecsendió, friss citromlé, só, bors ízlés szerint, 1doboz szeletelt csiperkegomba
1,5 dl kókusztej, citromkarika és friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

Hevíts fel egy széles lábasban a zsírt, pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve add hozzá a fokhagymát is.
Tedd vissza a lábast a tűzre, és rakd bele a borjúhúst. Néhány kavarás után öntsd fel vízzel, add hozzá a fűszereket, a citromlevet, és fedő alatt, mérsékelt tűzön főzd puhára a húst kb. 1,5 óra alatt.
Utolsó mozzanatként forrald bele a levesbe a kókusztejet és a leszűrt gombaszeleteket, majd forrón tálald. Levesbetétként bőségesen szedj a gombaszeletekből, és szórd meg az ételt sok friss petrezselyemlevéllel.