Gombás-babéros csirkemájleves

Receptbeküldő: Antal Bernadett

Hozzávalók

Hozzávalók:
50dkg csirkemáj
1 doboz Bonduelle csiperkegomba
1 db petrezselyem
2 db sárgarépa
1 fej hagyma
½ citrom leve, reszelt héja
kapor
1 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, babérlevél, majoranna
vaj

Elkészítés

Kevés vajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Belerakjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott májat, a csiperkegombát. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával. Pároljuk, amíg meg nem fő a máj. Felengedjük kb. 1,5 liter vízzel és hozzáadjuk a megtisztított, darabolt petrezselymet, sárgarépát, a citrom reszelt héját és levét és a babérlevelet. Főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Végül a tejföllel, liszttel behabarjuk, megszórjuk apróra vágott kaporral és utána sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Lehet bele tenni ½ leveskockát is, de ez el is hagyható tetszés szerint.