Gombakrémleves

Receptbeküldő: Botka Adrienn

Hozzávalók

3 doboz Bonduelle szeletelt gomba
1 doboz Bonduelle egész gombafej
1 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
4 dl víz vagy alaplé
2 dl magas zsírtartalmú tejszín
Pici olaj
Só, fehérbors, petrezselyem ízlés szerint, utóbbi lehet friss vagy szárított is

Elkészítés

A gombákat száraz serpenyőben lepirítjuk, az egész gombákat félretesszük, ez a levesbetétünk.
A hagymát és a fokhagymát (reszelve) szintén lepiritjuk, hozzáadjuk a szeletelt pirult gombákat, felöntjük fehérborral és addig főzzük, míg az alkohol elpárolog.
Ezután felöntjük vízzel/alaplével és a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. Összeforraljuk, majd egy botmixerrel lepürésítjük az egészet.
A pirult egész gombafejekkel és kis petrezselyemmel tállajuk.

A gomba, tejszín, fokhagyma, petrezselyem, fehérbor és bors nagyon jó barátok. Ezért ez az egyik kedvenc levesem.