Gomba krémleves

Receptbeküldő: Kovács Ágnes

Hozzávalók

1 doboz Bonduelle szeletelt gomba
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zellergumó
1 közepes krumpli
1 nagyobb fej hagyma

bors
1/2 cs. petrezselyemzöld

1 dl olaj

Elkészítés

A hagymát kockára vágom és az olajon világosra pirítom. Ráteszem a szeletelt gombát(pár darabot félreteszek a díszítéshez), azzal is pirítom kicsit. Ezután hozzáteszem a feldarabolt zöldségeket, felengedem annyi vízzel, ami jól ellepi és fűszerezem sóval, borssal. Amikor félig puha a zöldség és a gomba is, hozzáteszem a kockára vágott krumplit és együtt puhára főzöm. Végül az egészet leturmixolom, hozzákeverem a tejfölt és jól összeforralom. Ha kell még pici vízzel hígítom. Beleteszem a petrezselyemzöldet is. A félretett gombaszeleteket, egy teflon serpenyőben, pici olajon szép barnára pirítom és azzal díszítem a levest.