Gluténmentes tárkonyos csirkeragu leves

Receptbeküldő: Iványi Zoltán

Hozzávalók

20 dkg csirkemell filé
½ zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
Fél csokor petrezselyem
20 dkg Bonduelle fagyasztott zöldborsó
1 dl Laktózmentes tejföl
Vaj érzés szerint
1 evőkanál Kókuszkrém
1 evőkanál Rizsliszt
Tárkony
Citrom
Icipici magos mustár
Só, fehér mustármag, római kömény, fehér bors
zöldségleves

Elkészítés

A hagymát apróra, a répát és a zeller gumót nagyjából egyenlő vastagságú darabokra aprítom. Ajánlott a rusztikus forma, csak a vastagsága legyen egyező.
A csirkemellet csíkokra vágom.
Egy lábosban vajat hevítek, rádobom a répát, zellert és egy leheletnyi római köményt. Összeforgatom a felolvadt vajjal és 1 dl zöldséglével picit felöntöm. Pár perc után mehet rá a hagyma és a csirke is, majd felöntöm zöldséglevessel. Ízesítem sóval, fehér mustármaggal, és lassú tűzön főzöm. Nagyjából amikor a zöldség félig megpuhult rádobom a zöldborsót, készre főzöm és fűszerezem tárkonnyal, citrommal.
Ezalatt egy kanál rizslisztet elkeverek tejföllel és kókuszkrémmel és behabarom vele a levest, figyelve a hőkiegyenlítésre, majd tépkedett petrezselymet szórok rá.
Kizárólag vajjal készül, semmiképpen sem olajjal.