Fúziós kolbászos bableves házi, túrós tortellinivel

Receptbeküldő: Báder-Bajnóczi Gabriella

Hozzávalók

A házi, túróval töltött tortellinihez:
- 1 tojás
- 70-80 g liszt
- 100 g túró
- só, bors, petrezselyem
A leveshez:
- kolbász (kb. 15 cm)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv Bonduelle fehérbab
- só, bors, petrezselyemzöld, pirospaprika
- tálaláskor tejföl

Elkészítés

A házi, túróval töltött tortellini elkészítésével kezdjük: egy tojást felverünk, sózzuk, majd egy evőkanálnyit kiveszünk belőle (a túróhoz fog majd kelleni). A nagyobb rész tojáshoz 70-80 g lisztet szórunk és tésztát gyúrunk belőle (ha túl lágy, lisztet adjunk még hozzá, ha túl kemény, pár csepp vizet). A kész tésztagombócot egy folpack-ba csomagoljuk és pihentetjük. A kivett tojáshoz adjuk a túrót, ezt ízlés szerint sóval, borssal, petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel ízesítjük.

Odatesszük a levest: a kolbászt karikákra vágjuk és elkezdjük kisütni a zsírját. Közben apróra vágunk egy hagymát és egy fokhagymát, ezeket is a kolbászhoz dobjuk és üvegesre pároljuk. Jöhet a bab, majd vízzel felöntjük, sóval-borssal-pirospaprikával-petrezselyemmel fűszerezzük, letakarjuk és közepes lángon főni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tortellinit: a tésztát vékonyra nyújtjuk (tésztagépen utolsó előtti fokozat), négyzetekre vágjuk. Minden négyszet közepére egy-egy halom túrós tölteléket teszünk, majd a négyzet két szemközti sarkát összecsippentjük. Összetapasztjuk az éleket, így egy háromszöget kapunk. A háromszög két alsó csücskét összecsípve jön létre ez a kis batyu. A kis tortelliniket forró, de nem lobogó vízben kifőzzük, akkor vannak készen, mikor felúsznak a víz tetejére.

Ha elkészült a leves, kifőtt a tészta, következhet is a leves tálalása, amit egy nagy kanál finom, hideg tejföl koronáz meg.
Ízeiben csupa magyar, tartalmas, laktató, mutatós leves lesz, készítsétek el! Egészségetekre!