Fűszeres Zöldbabos csicseriborsóleves

Receptbeküldő: Baloghné Kele Judit

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK
- 1 doboz Bonduelle konzerv csicseriborsó ( 400 g )
- 30 dkg fagyos zöldbab
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb répa
- 3 szem krumpli
- 1 csokornyi petrezselyemzöld
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek étk.keményítő
- fűszerek : - 1 kk római kömény
- 1 kk őrölt mustármag
- 1 kk currypor
- só, bors

Elkészítés

- A kevés olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát,, hozzáreszeljük a fokhagymát, beleszórjuk a fűszereket és kissé átpirítjuk.
- Hozzáöntünk kb 2 l vizet, hozzáadjuk a zöldbabot, a felkarikázott répát, majd félpuhára főzzük, azután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a leszűrt csicseriborsót és az egészet készre főzzük.
- A tejszínt simára keverjük a keményítővel és besűrítjük vele a levest.
- Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk felaprított petrezselyemmel.