Fűszeres krémleves halfilével

Receptbeküldő: Bodnár Éva

Hozzávalók

40 dkg halfilé kisebb csíkokra vágva, 1 csomag bébirépa, 1 ek. kókuszzsír, 1,2 liter víz, 2 dl kókusztej, 1 tk. őrölt gyömbér, 1 tk. kurkuma, 1 tk. római kömény őrölt, 3-4 ek. citrom leve, só, bors ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemlevél

Elkészítés

A kókuszzsíron pároljuk meg az aprított hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát, és néhány percig pirítsuk őket.
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük össze.
Kb. 10 perc főzés után botmixerrel turmixoljuk krémlevessé.
Keverjük hozzá a kókusztejet, adjuk hozzá a csíkokra vágott halfilét és forraljuk fel újra. Forrástól számított 5-6 perc alatt készre főzzük.
Szórjuk bele petrezselyemlevelet a végén.