Füstös kelbimbóleves

Receptbeküldő: Lonai-Szakács Bernadett

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma, 2 szelet szalonna, 1/2 szál füstölt kolbász, 3 db füstölt virsli, 400 g Bonduelle kelbimbó, 2 db sárgarépa, 2 db petrezselyem, 2 db krumpli, 2 l zöldségalaplé vagy víz, egész kömény, só, bors, pirospaprika, majoránna,

Elkészítés

A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, beletesszük a felkockázott hagymát és a felkarikázott füstölt kolbászt. Megpirítjuk őket, a sárgarépát, petrezselymet és a kelbimbót is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet egész köménnyel, pirospaprikával és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük a 2 liter zöldségalaplével és fedő alatt pároljuk. A kelbimbó amikor már félpuha, a felkarikázott füstölt virslivel és a kockázott krumplival gazdagítjuk a levest. 15 perc alatt készre főzzük.