Fokhagymás,karfiolos sárgarépa krémleves

Receptbeküldő: Slezsák Anikó

Hozzávalók

1 fej fokhagyma
1 közepes fej karfiol
1 konzerv Bonduelle bébirépa
1 vörös hagyma
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint őrölt kömény, őrölt paprika, őrölt bors, só és kakukkfű
kevés olivaolaj

Elkészítés

A karfiolt rózsáira, a fokhagymát héjastól gerezdekre szedjük, a sárgarépát cikkekre vágjuk. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd alaposan összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 30 perc alatt megsütjük.
A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük 1 l vízzel, végül beletesszük a sült zöldségeket is, és ízlés szerint sózzuk. Forrástól számítva, kis lángon 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, újra összemelegítjük a levest és pirított tökmaggal tálaljuk.