FLORIDA-leves

Receptbeküldő: Székely-Takács Ágnes

Hozzávalók

Avagy Curryleves FLORIDA-húsgolyóval

HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:


az alaphoz:

3 dkg vaj

1 púpozott evőkanál sárgacurry-fűszerkeverék

1 evőkanál búzafinomliszt

1 db tojássárgája

1 dl főzőtejszín



1,2 l csirkealaplé

a húsgolyóhoz (10 db-hoz):

15 dkg Bonduelle Créatif Florida mix

15 dkg darált hús

1 db tojás

6 dkg zabpehely

2 gerezd fokhagyma

só, bors

a tálaláshoz:

levesgyöngy

Elkészítés

1. A húsgolyó hozzávalóit, a zabpehely kivételével, összegyúrjuk.

Apránként annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.

Nem túl nagy golyókat készítünk. (Ebből a mennyiségből 10 db lesz.)

2. A vajat egy nagyobb lábasban megolvasztjuk. Beleöntjük a curryport, megkeverjük.

Eloszlatjuk rajta a lisztet. Felöntjük 2 dl csirkealaplével és simára keverjük.

Ezután hozzáöntjük a maradék alaplevet és sózzuk.

3. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a húsgolyókat. 6-7 percig főzzük. (Közben ne kavargassuk!)

4. Egy tálkába beleütünk 1 db tojássárgáját. Hozzáöntjük a tejszínt és habverővel simára keverjük.

Fokozatosan, állandó kevergetés mellett, hozzáadunk egy merőkanálnyit a levesből.

Visszaöntjük a fazékba és még kb. 1 percig főzzük.

5. Tálaláskor levesgyönggyel dúsítjuk.