Felturbózott juhtúrós gombócleves

Receptbeküldő: Baloghné Fülöp Anna

Hozzávalók

A gombócokhoz:
10 dkg juhtúró
fél üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek mini egészen apróra vágva
1 tojás
1 ek. búzadara
2 ek. liszt

A leveshez:
1 ek. kókuszolaj
1 ek. liszt
2 gerezd fokhagyma
1,5 l alaplé
10 dkg juhtúró
1 ek. kapor
bors
só ízlés szerint
fél üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek mini

A tálaláshoz:
friss kapor
pirított bacon

Elkészítés

A gombócokhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd állni hagyjuk.

A kókuszolajhoz hozzáadjuk a lisztet, valamint a szeletekre vágott fokhagymát, jól összekeverjük, majd felengedjük az alaplével. A léből 1 evőkanálnyit kiszedünk egy tálba, simára keverjük a maradék juhtúróval, valamint a kaporral és visszaöntjük a leveshez.

Kis lángon felforrósítjuk a levest, majd a juhtúrós keverékből apró gombócokat gyártunk (2 kiskanál segítségével) és óvatosan a lébe eresztjük. Akkor lesz kész, amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére.

A végén hozzáadjuk a maradék gombafejeket (félbe vágva vagy egészben) és készre főzzük.

Tálaláskor pirított baconnel és friss kaporral turbózzuk tovább!