Erős Kukorica-krémleves

Receptbeküldő: Harkai Richárdné

Hozzávalók

1 konzerv Bonduelle Gold bio kukorica konzerv
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj
só,
bors
1 púpozott kávéskanál Erős Pista, vagy késhegyni csili
vegeta
3 púpozott evőkanál tejföl

Elkészítés

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk és hozzákeverjük a Piros Aranyat. Kb. 3 dl vízzel felöntjük és 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a tejfölt és felöntjük 7 dl vízzel. Itt még utánaigazíthatunk az ízeknek.
Turmixoljuk és igény szerint átszűrjük, de aki sűrűbben szereti az ne szűrje át. Végül egyet forralunk rajta és tortillával vagy sajtos, snidlinges pirítóssal tálaljuk.