Erdélyi pacalleves

Receptbeküldő: Lonai-Szakács Bernadett

Hozzávalók

1 kg tisztított, csíkozott pacal, 1 fej vöröshagyma, 200 g Bonduelle bébirépa, 2 petrezselyem, 1/2 zellergumó, 1 fej fokhagyma, 2 l víz, 175 g tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 dl Bonduelle csemege uborkaleve, só, bors, vegeta.

Elkészítés

1 kg pacalt 1,5 órát sós vízben előfőzöm, majd lemosom.
Kevés olajon üvegesre pirítom a hagymát, amihez hozzá adom a gyufaszálra vágott zöldséget és együtt pirítom. Beleteszem a lemosott, előfőzött pacalt és 2 gerezd fokhagymát belereszelünk. Sózzuk, borsozzuk és felengedjük 2 liter vízzel, 1,5 evőkanál vegetát adunk hozzá. Amikor már puha a pacal és a zöldségek elkészítjük az eresztéket.
1 tojás sárgáját 175 g tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk az 1 dl csemegeuborka levet és az 1 ek lisztet. Csomómentesre keverjük. Fokozatosan adunk hozzá a forró leves levéből körülbelül 3 dl-t. Majd a meleg eresztéket beleöntjük a levesünkbe, végül 1 fej fokhagymát reszelünk bele. Felfőzzük és tálaljuk tejföllel, hegyes erős paprikával és kenyérrel. Jó étvágyat.