Egyszerű magyaros gulyásleves

Receptbeküldő: Ábrán József

Hozzávalók

50 dkg marhalábszár vagy -comb
2 fej vöröshagyma
3 ek disznózsír
2 ek édes-nemes pirospaprika

2 mk őrölt kömény
1/2 liter testes vörösbor
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika (vagy 1-1 db csípős és édes paprika)
50 dkg burgonya
1 cs fagyasztott zöldborsó

Elkészítés

A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg.
Adjuk hozzá a húst, és lassú tűzön kevergetve pároljuk addig, míg ki nem fehéredik. Húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd öntsük fel a borral és legalább ugyanennyi vízzel. Adjunk hozzá 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat és a kicsumázott paprikákat. Pároljuk majdnem puhára a húst.Amikor ez kész ,adjuk hozzá a burgonyát és zöldborsót ,és főzzük készre .Jó étvágyat