Édeskrumpli krémleves

Receptbeküldő: Botka Adrienn

Hozzávalók

Fél kiló édeskrumpli
2 darab közepes piros burgonya
Egy fél zacskó fagyasztott Bonduelle bébirépa (de lehet egy konzerv bébirépa is)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Kb 6-8 dl víz vagy alaplé
2 dl 30% zsírtartalmú tejszín
Ízlés szerint pár szelet csili paprika
Diónyi gyömbér
Só, bors
Levesbetétnek
Lepirított bacon vagy füstölt sonkakockák
Pirított bagett
Oregánó díszítésnek

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, alaposan megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk, ha ez kész rádobjuk a krumplikat és a bébirépát is és együtt pirítjuk őket. A pirulás után felöntjük annyi vízzel vagy alaplével ami elfedi a zöldségeket, majd beledobjuk a gyömbért, a fokhagymát és annyi csilit, amennyire csípősre szeretnénk a levesünk. Én három nagyobb karikával szoktam beletenni. A levest sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Ha a zöldségek megpuhultak egy botmixerrel lepürésítjük a levest, majd mehet bele a tejszín is. A tejszínnel összeforraljuk a levest és már tálalhatunk is.
Levesbetétnek én vagy pirított bacont vagy füstölt sonkát teszek a levesre, egy kis bagette mellé, oregánó a tetejére és egy isteni tartalmas őszi levest kapunk.