Édesburgonyás sárgarépa leves sajt ropogóssal

Receptbeküldő: Gáyer Józsefné

Hozzávalók

4 db édesburgonya
3 db sárgarépa

bors
egy kiskanál vaj
lenmagolaj
nagyon kevés reszelt gyömbér

A sajtos ropogóshoz:
10 dkg sajt

Elkészítés

Az édesburgonyát és felszelve sós vízben puhára főzzük egy kevés reszelt gyömbérrel.Hozzáadjuk a bébirépa konzervet forraljuk egyet
Ha elkészült leszűrjük úgy, hogy a levét félre tesszük.
A puhára főtt zöldségeket betesszük turmixgépbe, hozzáöntünk egy kevés levet, és összeturmixoljuk.
Annyi levet öntsünk hozzá, hogy az állaga krémleves legyen.
Sóval, borssal ízesítjük, majd összeforraljuk egy kis vajjal, hogy krémesebb legyen.
A végén megcsepegtetjük lenmagolajjal.
Sajtos pirítóssal, vagy sajtos ropogóssal kínáljuk.

A sajtos ropogós elkészítése: A sajtot lereszeljük, majd sütőbe sütő papíron megsütjük.