DARÁLTHÚS LEVES

Receptbeküldő: Barakonyi Krisztina

Hozzávalók

Hozzávalók: 40 dkg darált pulykamell, 1 fej vöröshagyma, 3.4 kanálolaj, 1-1 paprika és paradicsom, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1/2 zellergumó, 1,5 bögre zöldborsó, só, őrölt fekete bors, petrezselyemzöld. A tálaláshoz: lúdgége tészta.

Elkészítés

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró kockára felvágjuk és üvegesre pirítjuk egy kevés olajon. Mikor megpárolódott az alap, hozzáadjuk a darált pulykamellet és addig pirítjuk, míg majdnem zsírjára sül. Ízesítjük a húst sóval és őrölt fekete borssal. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára felvágjuk. Hozzáadjuk a húshoz a borsóval együtt. Lassú tűzön, fedő alatt együtt pároljuk tovább a leves-alapot. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, akkor felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, utána ízesítjük a levest, majd a fele petrezselymet hozzáadva, fedő alatt, készre főzzük az egészet. Tálaláskor a maradék petrezselymet felaprítjuk, a leveshez adjuk, majd a főtt tésztára merjük forrón. Finom és laktató leves.