Cukkinis raguleves

Receptbeküldő: Biró Sára

Hozzávalók

30 dkg csirkemell filé
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db bébi cukkini
1,5 dl szeletelt gombafej
1,5 dl zöldborsó
1 db. közepes krumpli
1 hagyma
1 paradicsom
1 ek.olívaolaj
2 dk vaj
2 csipet kurkuma
1 csokor friss tárkony
1 csokor petrezselyemzöld
egy szál lestyán
só,bors
1,5 dl joghurt
1 ek tönkölybúza liszt
fél citrom leve

Elkészítés

Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk . Megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet is.
Egy fazékba beletesszük az olajat,majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket:sárgarépát,petrezselymet,a szeletelt gomba konzervet, apró kockákra vágott cukkinit.
Meghintjük kurkumával majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel(vagy csirkealaplével). Sózzuk,borsozzuk.
Belerakjuk a felvágott krumpli darabokat, egy hagymát egészben ( ha megfőtt ki szoktam dobni). Hozzáadjuk a leveshez a,paradicsomot, lestyánt ,petrezselyemzöldet, apróra vágott tárkonyt.
Kis lángon főzzük, ( vigyázzunk ne főzzük sokáig) végén hozzáadjuk a zöldborsót. Ízesítjük frissen facsart citromlével.
Elkészítjük a habarást a joghurtot csomómentesre keverjük a lisztel , majd hígítjuk két merítőkanálnyi forró levessel és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe.
Megkóstoljuk,ha szükség utána izésítünk:-)ó étvágyat kívánok!

Tálaláskor kínálhatunk joghurtot hozzá!